Zorginstellingen

G-sport serie zorginstelling

De ideale beweegtuin op maat van zorginstellingen.

Voor bewoners van woon-en zorgcentra is het heel belangrijk dat ze dagelijks actief in beweging kunnen blijven. Daarom ontwikkelde OFS de ideale beweegtuin op maat van zorginstellingen. Met behulp van de toestellen kunnen de beweeglijkheid, zelfstandigheid en sociale interactie op peil gehouden worden.

gezondheid voordeel outdoor fitness

Gezondheid

Een outdoor fitnesspark zet bewoners samen in beweging in de gezonde buitenlucht. De extra portie vitamine D is cruciaal voor het behoud van spieren en sterke botten. 

sociale interactie voordeel outdoor fitness

Sociale stimulatie

Samen buiten fitnessen stimuleert het sociaal contact tussen de bewoners. Tijdens en tussen de oefeningen kan er gezellig bijgepraat worden met de medebewoners en de begeleiders.

brede inzetbaarheid outdoor fitness

 Brede inzetbaarheid

De laagdrempelige outdoor fitnesstoestellen passen binnen het kader van kinesitherapie en ergotherapie of binnen de activiteiten van het animatieteam. 

op maat outdoor fitness

Aanbod op maat

De toestellen zijn speciaal ontworpen voor ouderen en aangepast aan uw zorginstelling. Ook bewoners met dementie of beperkte mobiliteit kunnen zo buiten extra bewegen.  

Veiligheid

Alle outdoor toestellen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn TÜV gekeurd. Daarnaast zijn ze weersbestendig en onderhouds- en gebruiksvriendelijk. 

verhuur outdoor fitness toestellen

 Verhuur

Het is mogelijk om bepaald toestellen voor een korte periode te huren. Zo kunnen de bewoners kennismaken met de toestellen en ze al een keer uittesten.